NewSplitter söker apputvecklare!

Hjälp oss revolutionera nyhetsbranschen och vända upp och ned på traditionell social media!

Vi har tagit fram en helt unik nyhetstjänst där alla nyhetsartiklar har tillgång till vårt smarta kommentarsfält som kan:

 • lyfta upp de två populäraste kommentarerna med motsatta perspektiv. På så sätt reflekteras varje artikel från olika synvinklar.
 • hitta den bästa kommentaren som motiverar vinklade eller felaktiga artiklar för att varna andra läsare.
 • ge dig feedback när din kommentar gillats av personer med andra synvinklar än du. På så sätt kan du kan lära dig när du lyckas nå fram till oliktänkande. 

Vår tjänst har även andra nyskapande funktioner för att öka förståelse, bygga tillit och ge makten till er läsare. Men vi behöver hjälp av engagerade användare och skickliga medarbetare om vi skall lyckas skapa förändring i samhällsdebatten!

NewSplitter är en liten startup med stor vikt på att ha kul samtidigt som vi gör skillnad. Med oss har du stor påverkan på din arbetssituation och stor påverkan på samhället.

NewSplitter är fortfarande i ett tidigt skede av vår utveckling och resa, med en fungerande beta-app ute för testning, en handfull medarbetare och många utmaningar framför oss. Nedan listas olika metoder och processer som vi använder oss av i vårt dagliga arbete. 

 • Andelskompensation: Slicing Pie
  Vi använder oss av Slicing Pie-modellen för att spåra investerad tid och pengar i form av andelar tills företaget blir lönsamt. Alla medarbetare kompenseras för närvarande i form av slices (andelar).

 • Agile; Design thinking; Scrum; Kanban
  Vi använder oss av Jira och GitHub med moderna arbetsprocesser för att dokumentera, följa och effektivt leverera förbättringar och innovationer i appen. Daglig standup, peer reviews, ticket refinement möten och god stämning säkerställer enighet.

 • Beta –> publik
  Vi har hittills testat vår lösning med testare i beta, och jobbar nu på ett par sista förändringar innan vi lanserar appen publikt i Sverige. 

 • Remote, international and diverse
  Part of the team is situated outside of Sweden and most of our meetings are held in English, so that anyone can join our team. 
 • Vision
  Vår vision är att tillsammans skapa en transparent och balanserad samhällsdebatt kring nyheter.

 • Uppdrag
  Skapa en communitybaserad plattform för att läsa, diskutera och ifrågasätta nyheter från olika källor som visar olika perspektiv med hjälp av ett smart kommentarsfält.

 •  Kärnvärden: Balans, Transparens & Relevans
  I allt vi gör strävar vi efter att upprätthålla våra kärnvärden; i arbetssätt, app-utformning, algoritmer och innehåll.

 • Community-styre & DAO
  Vårt ethos kretsar kring medborgarmakt och community-styre och vi bygger in detta i både arbetssätt, produkt och företagsform. Vår plan är att i framtiden styra företaget som en DAO. Vi uppmuntrar alltid feedback, gärna på vår Facebook-sidaYoutube-kanal eller om du vill vara anonym, i denna Flashback-tråd.

Vill du vara med i ett tidigt skede av vår startupresa?
Vi söker en erfaren apputvecklare som kan ta vår app från beta till världsbäst!​

Våra önskemål:

 • Minst 2 års erfarenhet av React Native, EXPO, AWS 
 • Koda och led apputveckling (vi har för tillfället 4 juniora utvecklare i laget)
 • Arbeta för andelar hel- eller deltid 
 • Vi har kontorsplats i Malmö men är helt öppna för remote 
 • Brinner för det fria ordet och medborgarmakt!

Vill du vara med och bredda människors perspektiv, ge en djupare förståelse av samhället och samtidigt främja yttrandefrihet och debatt? Tveka inte att höra av dig! 

Känner du någon som du tror skulle vara intresserad, tipsa dem gärna om oss och dela filmen nedan!

Kontakta oss med formuläret nedan!

Testa NewSplitter 

Vi söker alltid personer som vill hjälpa oss testa vår app. NewSplitter finns tillgänglig via Testflight på iOS och på Google Playstore på Android. För tillfället är vi inte i en aktiv testperiod, vilket innebär att det är väldigt få användare i appen just nu.
 
Google Play
Ladda ner appen ifrån Google Play om du har en Android-telefon.
 
TestFlight & NewSplitter

Om du har iPhone krävs två steg för att testa NewSplitter.

 1. Ladda först ner TestFlight, om du inte har det nedladdat sedan tidigare.
 2. Ladda sedan ner NewSplitter i TestFlight.

TestFlight är utvecklat av Apple som en miljö för appar som är under utveckling.

Vill du hjälpa till på något annat sätt, eller höra om vår nästa testperiod – Kontakta oss här

NewSplitter är ett svenskt företag startat år 2020 av Per Collner för att råda bot på den dystra utveckling som nyhetsvärlden haft under de senaste årtiondena; filterbubblor, opålitlig och partisk rapportering samt bristen på en balanserad debatt. Lösningen heter NewSplitter, och är en unik plattform för att konsumera och diskutera nyheter. De som i dag ligger bakom appens utveckling och tillväxt är:​

Per Collner – Grundare och VD – M.Sc. Product & Process Development

Per startade NewSplitter för att han brinner för öppen, ärlig och aktiv samhällsdebatt.

Som produktutvecklare och konstruktör har Per mångårig erfarenhet av att leda och arbeta med teknisk kreativitet. Som VD på NewSplitter tar han hand om externa kontakter, kontakt med app-användarna, ekonomi, utveckling av appen och den dagliga verksamheten.

På fritiden finner du Per på dansgolvet, i skidbacken eller på en kiteboard.

Viktor Lindell – Tillväxtchef (CGO) – MBA International Marketing & Brand Management

Viktor anslöt sig till NewSplitter år 2021 med målet att bringa nyheter närmare folket och göra samhällsdiskursen mer rättvis, balanserad och nyanserad. 

Som produktchef och marknadsförare har Viktor erfarenhet av att leda utveckling av digitala produkter och kommunikation för att skapa användarupplevelser för miljontals användare. Som tillväxtchef (Chief Growth Officer) på NewSplitter ansvarar han för användarundersökning och utveckling av appen, marknadsföring och varumärkesstrategi. 

Vid sidan om arbetet är Viktor gärna på resande fot, i vågorna eller i en bubblande utelivs-miljö. 

Murat Duman – Jr. App Developer – Computer Engineering from Konya Technical University

Murat joined NewSplitter in order to help people understand society more deeply, and to promote freedom of expression and open discussion.

He assists in application development as an intern, working through Jobbsprånget. He is always open to learning, improving himself every day, on his way to becoming a world-class front end developer.

In his spare time, Murat plays football at least 2 days a week and follows his favourite team Fenerbahce on TV. Murat recently moved from Turkey to Sweden and is most comfortable communicating in Turkish and English. 

Skicka en intresseanmälan! 📧
Vi kan potentiellt hjälpa till med att hitta ett konsultuppdrag åt dig på deltid, för att du ska kunna tjäna pengar samtidigt som du jobbar med oss för andelar.

Undrar du över något?