NewSplitter söker apputvecklare!

Vill du vara med i ett tidigt skede av vår startupresa?
Vi söker en erfaren apputvecklare som kan ta vår app från beta till världsbäst!

Krav & Önskemål:

 • Minst 2 års erfarenhet av React Native, EXPO, AWS 
 • Koda och led apputveckling (vi har för tillfället 4 juniora utvecklare i laget)
 • Arbeta för andelar hel- eller deltid 
 • Vi har kontorsplats i Malmö men är helt öppna för remote 
 • Brinner för det fria ordet och medborgarmakt!

Vill du vara med och bredda människors perspektiv, ge en djupare förståelse av samhället och samtidigt främja yttrandefrihet och debatt? Tveka inte att höra av dig! 

Känner du någon som du tror skulle vara intresserad, tipsa dem gärna om oss och dela filmen nedan!

Kontakta oss med formuläret nedan!

Hur vi jobbar

NewSplitter är fortfarande i ett tidigt skede av vår utveckling och resa, med en fungerande beta-app ute för testning, en handfull medarbetare och många utmaningar framför oss. Nedan listas olika metoder och processer som vi använder oss av i vårt dagliga arbete. 

 • Andelskompensation: Slicing Pie
  Vi använder oss av Slicing Pie-modellen för att spåra investerad tid och pengar i form av andelar tills företaget blir lönsamt. Alla medarbetare kompenseras för närvarande i form av slices (andelar).

 • Agile; Design thinking; Scrum; Kanban
  Vi använder oss av Jira och GitHub med moderna arbetsprocesser för att dokumentera, följa och effektivt leverera förbättringar och innovationer i appen. Daglig standup, peer reviews, ticket refinement möten och god stämning säkerställer enighet.

 • Beta –> publik
  Vi har hittills testat vår lösning med testare i beta, och jobbar nu på ett par sista förändringar innan vi lanserar appen publikt i Sverige.

 • Remote, international and diverse
  Part of the team is situated outside of Sweden and most of our meetings are held in English, so that anyone can join our team. 
 • Vision
  Vår vision är att tillsammans skapa en transparent och balanserad samhällsdebatt kring nyheter.

 • Uppdrag
  Skapa en communitybaserad plattform för att läsa, diskutera och ifrågasätta nyheter från olika källor som visar olika perspektiv med hjälp av ett smart kommentarsfält.

 •  Kärnvärden: Balans, Transparens & Relevans
  I allt vi gör strävar vi efter att upprätthålla våra kärnvärden; i arbetssätt, app-utformning, algoritmer och innehåll.

 • Community-styre & DAO
  Vårt ethos kretsar kring medborgarmakt och community-styre och vi bygger in detta i både arbetssätt, produkt och företagsform. Vår plan är att i framtiden styra företaget som en DAO. Vi uppmuntrar alltid feedback, gärna på vår Facebook-sida, Youtube-kanal eller om du vill vara anonym, i denna Flashback-tråd.
Skicka en intresseanmälan!
Vi kan potentiellt hjälpa till med att hitta ett konsultuppdrag åt dig på deltid, för att du ska kunna tjäna pengar samtidigt som du jobbar med oss för andelar.

Vi som ligger bakom NewSplitter

NewSplitter är ett svenskt företag startat år 2020 av Per Collner för att råda bot på den dystra utveckling som nyhetsvärlden haft under de senaste årtiondena; filterbubblor, opålitlig och partisk rapportering samt bristen på en balanserad debatt. Lösningen heter NewSplitter, och är en unik plattform för att konsumera och diskutera nyheter. De som i dag ligger bakom appens utveckling och tillväxt är:
NewSplitters grundare och VD
Per Collner – Grundare och VD – M.Sc. Product & Process Development

Per startade NewSplitter för att han brinner för öppen, ärlig och aktiv samhällsdebatt.

Som produktutvecklare och konstruktör har Per mångårig erfarenhet av att leda och arbeta med teknisk kreativitet. Som VD på NewSplitter tar han hand om externa kontakter, kontakt med app-användarna, ekonomi, utveckling av appen och den dagliga verksamheten.

På fritiden finner du Per på dansgolvet, i skidbacken eller på en kiteboard.

NewSplitters Tillväxtchef
Viktor Lindell – Tillväxtchef (CGO) – MBA International Marketing & Brand Management

Viktor anslöt sig till NewSplitter år 2021 med målet att bringa nyheter närmare folket och göra samhällsdiskursen mer rättvis, balanserad och nyanserad. 

Som produktchef och marknadsförare har Viktor erfarenhet av att leda utveckling av digitala produkter och kommunikation för att skapa användarupplevelser för miljontals användare. Som tillväxtchef (Chief Growth Officer) på NewSplitter ansvarar han för användarundersökning och utveckling av appen, marknadsföring och varumärkesstrategi. 

Vid sidan om arbetet är Viktor gärna på resande fot, i vågorna eller i en bubblande utelivs-miljö. 

Undrar du över något?